De standaard doorlooptijd is 8 werkdagen, te starten vanaf de aanlevering van jouw bestanden. De voorwaarde is wel dat je de eerste 2 dagen beschikbaar bent voor eventuele correcties en om een ‘goed voor druk’ te geven.
Voor een spoedtermijn van 7 werkdagen rekenen we een urgentietarief van +50%.
De minimumoplage is 30 exemplaren. De prijs per stuk daalt naarmate de oplage stijgt en omgekeerd.
Natuurlijk. Met het aanvragen van de offerte verbind je je tot niets. We starten het bestelproces pas op nadat jij jouw akkoord gegeven hebt via e-mail.
Bij de bestelling van een doctoraat krijg je via e-mail een digitale proefdruk doorgestuurd (pdf). We gaan pas over tot druk wanneer we van jou een ‘goed voor druk’ gekregen hebben.
Zeker. Neem hiervoor contact op met onze Phd-verantwoordelijke, Paulien Vandenberghe. Hou er wel rekening mee dat de minimumoplage 30 exemplaren is. Hoe meer exemplaren je gelijktijdig laat drukken, hoe goedkoper de prijs per exemplaar.
We kunnen een ISBN-nummer en wettelijk depotnummer toekennen. We zorgen voor een colofonpagina, zodat het doctoraat gedeponeerd wordt en auteursrechtelijk beschermd is. Het toekennen van een ISBN-nummer zorgt voor extra mogelijkheden qua verspreiding, maar genereert ook financiering voor de universiteit.
De prijs is afhankelijk van de oplage, het totaal aantal pagina’s en of er al dan niet in kleur gedrukt wordt. Je kan een persoonlijke prijsofferte aanvragen bij onze Phd-verantwoordelijke, Paulien Vandenberghe.
De factuur wordt opgemaakt na de levering van de boeken. Die kan dan per overschrijving betaald worden.
Als een artikel in een tijdschrift werd gepubliceerd dan ligt het copyright bij dat tijdschrift. Dat verhindert je niet om je doctoraat bij ons te publiceren. Als het om een gewone drukopdracht gaat (bv. een beperkt aantal exemplaren voor je verdediging), wordt er geen auteurscontract afgesloten en nemen wij als uitgeverij geen copyright op je doctoraat. Het copyright blijft volledig in jouw handen.
Als je wilt dat we je doctoraat ook commercieel verspreiden en verkopen via onze webshop, Bol.com... liggen de zaken anders. In dat geval moet je eerst uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming vragen bij de betreffende tijdschriften. (Houd er rekening mee dat dit weken, tot zelfs maanden kan duren.)
Indien je gebruikt maakt van Word, doe je dat als volgt:
Het is mogelijk dat een afbeelding die er goed uitziet op het scherm er slecht uitziet in druk. Dat heeft te maken met de resolutie van de afbeelding. Zorg ervoor dat afbeeldingen steeds een resolutie hebben van 300 dpi op ware grootte. Het is niet mogelijk om een afbeelding die te klein is te vergroten in een fotobewerkingsprogramma.
Als je de pdf van je thesis bekijkt op een grootte van 300%, geeft dit een goede indicatie van hoe de afbeeldingen eruit zullen zien in druk.
Voor onze doctoraten gebruiken we een mooi, wit, glad papier: Offset 80gsm. Op dat papier komen figuren, afbeeldingen en tabellen goed tot hun recht.
Voor de (full color) cover gebruiken we een stevig eenzijdig gestreken sulfaatkarton, Crescendo 240gms. De cover wordt ook mat gelamineerd, voor extra bescherming. Indien je een glanzende laminatie verkiest, geef ons dan zeker een seintje.
De boeken worden gedrukt op formaat 17x24 cm.
Je kunt je doctoraat opmaken en aanleveren op het formaat 17x24 cm, maar dat hoeft niet. Als de tekst op A4-formaat opgemaakt is, herschalen wij jouw thesis naar het juiste formaat voor druk. De digitale proefdruk die je ontvangt, zal reeds het juiste formaat hebben.
De standaard covers zijn inbegrepen in de prijs.
Dat kan, maar houd er rekening mee dat als je aan de VUB doctoreert, de VUB een sterke voorkeur heeft voor de templates. Als je een ander coverontwerp wilt laten maken, dan betaal je een meerprijs. Neem hiervoor contact op met onze Phd-verantwoordelijke, Paulien Vandenberghe.
Geen antwoord op je vraag gevonden? Paulien helpt je met plezier verder.